۱۳۹۰ اسفند ۱۳, شنبه

محمد خاتمی کیست؟

khatami_khamenei_2
رای دادن محمد خاتمی، برای کسانی که ذات واقعی او را می شناسند، چندان عجیب نبود و نیست. شاید اگر نسل جوان به این نکته واقف می بود که در زیر آن لبخندهای ظاهری و ملیح، چه تفکر عقب مانده و خطرناکی نهفته، برای آزادی، دل به امثال او نمی بست. مطلبی که در زیر می آید، برگردان یک مقاله به زبان انگلیسی است که همچون تعداد کثیری از مقالات افشاگر، درباره تاریخچه خط امام هیچگاه به فارسی ترجمه نشده است. ( یا حداقل من تا به حال ندیده ام ) هرچند که این مقاله به هیچ وجه تمامی جوانب شخصیتی خاتمی را در بر نمی گیرد؛ برای مثال در این مقاله، اشاره ای به ادای احترام ایشان به جانیان و تروریستهای حیوان صفتی همچون لاجوردی، خلخالی و عماد مقنیه یا دروغها و پشت کردن او به دانشجویان و جوانان بخصوص در تیر 78 و حتی ساختار شکن نامیدن تظاهر کنندگان در سال 88 و... نشده، با این حال، ضمن طرح بیوگرافی مختصری از ایشان، دیدگاههای بسیار مترقی و آزادیخواهانه سید خندان را در خصوص مسائلی همچون صدور بنیادگرایی، فرهنگ غرب و خصوصا مردم آمریکا، عربستان، فتوای مرگ سلمان رشدی، آزادی،  صدور انقلاب،  نوارهای ویدئو، موسیقی، خوانندگان زن، ماهواره، حکومت آخوندها، آزادی بیان، سرکوب و سیاست خارجی، تا اوایل سال 78 را بیان می دارد.

محمد خاتمی در سال 1943 در اردکان یزد به دنیا آمد. پدرش یک روحانی بود و به این جهت، خاتمی تحصیلات دینی را تا سطح متوسطه، در مدرسه دینی قم به اتمام رساند. در سال 1978، اندکی پیش از سقوط رژیم شاه، او جهت مدیریت ( امام جمعه-م ) مسجد ایرانیان هامبورگ از کشور خارج شد.
مقام خاتمی در بین سلسله مراتب شیعه پایین است، چرا که او رسما دروس مذهبی را پشت سر نگذاشته. عامل دیگری که او را در مرتبه پایینتری نسبت به آخوندهایی همچون خامنه ای، رفسنجانی و سایر رهبران مذهبی قرار می دهد، نداشتن هیچ سابقه و فعالیت سیاسی پیش از انقلاب است. حتی تا یک سال پس از اینکه آخوندها در ایران به قدرت می رسند، او در سایه قرار دارد. این وضعیت تا انتخابات مجلس در 1980 ادامه می یابد تا اینکه وی در انتخابات، از جانب حزب جمهوری اسلامی ( که با فرمان خمینی ایجاد شد ) کاندید می شود و سپس کرسی مجلس را از جانب شهر زادگاهش، اردکان کسب می کند.
در مجلس، خاتمی به عنوان یکی از اعضای خط امام شناخته می شود؛ گروهی غالب در میان حزب جمهوری اسلامی که مشخصه اصلیشان، پیروی از سیاستهای خمینی بود.
این گروه ( خط امام ) به خاطر اطاعت بی چون و چرایشان از خمینی از سایر گروه ها مجزا می شود؛ آنها مخالف آزادی های فردی و اجتماعی بودند، با این بهانه که اینگونه آزادی ها از "مظاهر لیبرالیسم" است. آنها بر اقتصاد متمرکز تاکید می کردند و به دکترین "صدور انقلاب" خمینی متعهد بودند.
در آن سالها، اختلافات شدیدی میان بنیادگرایان و کسانی که مخالف نظریه حکومتی خمینی که "ولایت فقیه" یا برتری مطلق روحانیون در حکومت خوانده می شد، درگرفته بود. خاتمی بلافاصله در مقاله ها و سخنرانی هایش در مجلس خود را موافق تئوری ولایت فقیه، حکومت اسلامی و رهبری بلامنازع خمینی معرفی کرد. به این جهت، زمانی که خبرنگاران روزنامه کیهان، بزرگترین روزنامه آن زمان کشور، در برابر تلاش حکومت برای تسلط بر روزنامه اعتراض کردند، خمینی مرتبه حوزوی خاتمی را نادیده گرفت و او را به عنوان نماینده شخصی خود در کیهان منصوب کرد تا به این وسیله ضمن تصفیه بزرگترین روزنامه کشور، آن را به انحصار خود و "حزب الله" درآورد. خمینی در فرمان خود می نویسد : «با توجه به شایستگی و تخصص شما در این زمینه، بدینوسیله شما را به عنوان سرپرست روزنامه کیهان که متعلق به مظلومان است منصوب می کنم.»
خاتمی قدرتش را در این زمینه تا سال 1982 نشان داد؛ تا این که نخست وزیر پیشنهادی خمینی، یعنی میرحسین موسوی، که از دیگر اعضای خط امام بود، او را به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب کرد.
او به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  ملاها، مسئول سانسور رسانه، هنر و فرهنگ بود. همچنین او وزارتخانه اش را به یک ارگان اصلی صدور بنیادگرایی توسعه داد. در دهه 80 میلادی، خاتمی مسئول مستقیم سانسور در کشور بود. پس از بستن تمامی انتشارات مستقل، او شرایط "خودسانسوری" را که توسط حکومت هدایت و سازماندهی می شد، برای انتشارات مقرر کرد.
خلاف آنچه که عده ای می گویند که خاتمی به توسعه صنعت فیلم سازی در ایران کمک کرد، یک فیلمساز تبعیدی ایرانی می گوید که وزارت ارشاد، به هیچ فیلمسازی اجازه تولید فیلم نمی داد، اگر شخص در کارهایش موافق و طرفدار سیاست رژیم در خصوص جنگ و سایر مسائل نمی بود. تعداد زیادی فیلم خوب توسط وزارت یا سانسور شدند و یا کنار گذاشته شدند. قوانین و مقررات در خصوص محدودیت بازیگران زن و حتی پوشش حجاب برای دختر بچه ها در فیلم ها، همگی در بازه تصدی خاتمی بر وزارت ارشاد به اجرا درآمد.
حامی خاتمی در آن سالها، پسر خمینی، یعنی احمد بود که گروه خط امام را رهبری می کرد. احمد خمینی یکبار گفت : «من آقای خاتمی را سالهاست که می شناسم. انشاالله، او ( خاتمی ) کارهای محول شده به ایشان توسط امام را به بهترین شیوه انجام خواهند داد.»
خاتمی در یک مصاحبه با کیهان گفت : «امیدوارم که خدا برکت متعالی امام که معمار و معلم این انقلاب و چهره ای مهم در تاریخ ماست را حفظ کند. این نقش برجسته ایشان بود که این ملت را به طور چشمگیری تعالی داد و باعث تغییراتی در دنیا و در طول مسیر الهی و کرامت انسانی شد.»
در زمان تصدی خاتمی بر وزارت ارشاد، هزاران نویسنده، موسیقیدان، شاعر، خواننده، مجسمه ساز، روشنفکر و متفکر که قربانی سرکوب و تفتیش عقاید وزارت ارشاد بودند، مجبور به فرار از کشور شدند.
به عنوان یکی از اعضای کلیدی شورای عالی انقلاب فرهنگی، خاتمی نقشی اساسی در تصفیه مخالفین و عناصر روشنفکر از دانشگاهها و موسسات آموزشی داشت.
خاتمی تاکید کرد : «در جمهوری اسلامی ایران، قلم، ادبیات و هنر بایستی در خدمت ارزشهای جنگ باشد.» او در چند مصاحبه دیگر اضافه کرد : «هنر و ادبیات بایستی در خدمت جنگ باشند و باید به روحیه غرور و افتخار و مقاومت تمامی مظلومان تاریخ خدمت کنند.»
خاتمی برای سالها به عنوان مدیر امور فرهنگی در ستاد مشترک نیروهای مسلح و رئیس ستاد تبلیغات جنگ، نقش مهمی در پیشبرد سیاست جنگ طلبانه ملاها ایفا کرد.
تحت مدیریت خاتمی، وزارت ارشاد اسلامی، بسا فراتر از سانسور فرهنگی و تفتیش عقاید رفت؛ در واقع وزارتخانه مذبور تبدیل به ارگان مهمی جهت صدور بنیادگرایی شد. خاتمی همکاری های زیادی با همکار نزدیکش، علی اکبر محتشمی -که در آن زمان به عنوان سفیر ایران در سوریه، نقش تنظیم کننده شبکه تروریستی رژیم ایران در لبنان را به عهده داشت- و همچنین محمد موسوی خوئینیها -مغز متفکر اشغال سفارت امریکا و گروگانگیری دیپلوماتهای آن در تهران در نوامبر 1979- داشت.
خاتمی بودجه عظیمی را جهت برپایی "مراکز و پایگاه های فرهنگی" در کشورهای مختلف اروپایی، عرب و اسلامی، به خود اختصاص داد که تماما وظیفه تبلیغ ایدئولوژی بنیادگرانه خمینی در میان مسلمانان جوامع مختلف را برعهده داشتند. ماموران خاتمی دستور داشتند تا به کشف استعدادهای غیر ایرانی بپردازند که قابلیت عضوگیری توسط شبکه تروریستی سپاه پاسداران در آنها وجود داشت. این داوطلبین بوسیله استعدادیابهای خاتمی تحت پوشش "وابسته فرهنگی"، به ایران فرستاده می شدند. در ایران به آنها تعلیمات سیاسی و ایدئولوژیکی داده می شد و نهایتا به شاخه برون مرزی سپاه -نیروی قدس- می پیوستند. اما ستاره بخت خاتمی، همچون سایر اعضای گروه خط امام، با مرگ خمینی در سال 1989، غروب کرد. با صعود گروه رفسنجانی و رهبر شدن خامنه ای، تمام اعضای کلیدی گروه خط امام از مناصب مهم کنار گذاشته شدند. همچون سایر همکاران خاتمی، او نیز در سال 1992 از پست وزارت ارشاد کنار گذاشته شد و به ریاست کتابخانه ملی گمارده شد. در سال 1997، رژیم ملاها به آشفتگی هایی در دولتش رسیده بود که باعث شد خاتمی و خط امام یک بار دیگر از رکود خارج شوند و زمام امور را بدست گیرند.
چند سال قبل از آن، زمانی که رفسنجانی، اعضای اصلی خط امام را از دولت کنار گذاشت، عده زیادی از ناظرین خارج از ایران ابراز شادمانی کردند و این را نشانه ای ار مدره بودن رفسنجانی قلمداد کردند. از قضا، هنگامی که در ماه می 1997، افرادی همچون خاتمی که در گذشته توسط حکومت ملاها پاکسازی شده بودند، به قدرت بازگشتند، آن ناظرین دوباره این را یک "پیروزی" برای اعتدال گرایی در ایران نامیدند. در واقع این بسیار عجیب و غیر منطقی می نماید که عزل و نصب افراد کاملا مشخص، تفسیر یکسان و مشابه داشته باشد؛ "افزایش بخت اعتدالگرایی".
مواضع خاتمی در خصوص مسائل مختلف، چهره واقعی او را بیشتر نمایان می کند :
در رابطه با تعهد به صدور بنیادگرایی :
«برای ورود به صحنه جهانی چگونه باید عمل کنیم؟ ما به نیرویی نیاز داریم که دشمن نداشته باشد و این نیرویی است که از نظر تکنولوژی و سلاحی برتر باشد. آنچه که ما به عنوان نیروی تعادلی نیاز داریم، نیرویی جوان، هشیار و آماده شهادت برای اسلام است. اگر جمهوری اسلامی توسط چنین نیروهایی حمایت شود، همانطور که در الجزایر اتفاق افتاد، نهایتا این جنبش جدی گرفته می شود. همانطور که در سودان (!!!) جدی گرفته می شود. به این ترتیب مرکز قدرت جدیدی در دنیای اسلام شکل می گیرد... این مشکلی است که باید به شکل جدی به آن پرداخت.» (رسالت ـــ 5 ژوئن 1991 )
در رابطه با ارتباط با غرب :
«ما اساسا و عمیقا مخالف تمدن و فرهنگ غرب هستیم چرا که غرق در بحرانهای جدی است. ما در خصوص مسائل مهمی صحبت می کنیم و  آنهایی که می خواهند راههای بی ارزش (غربی) را تبلیغ کنند، تهدید جدی محسوب می شوند.»
«رفتار قلدرانه آمریکا، یک مسئله فاجعه بار دوگانه است. مردم آمریکا سطحی ترین فرهنگ را در تمام دنیا دارند. آنها یک مشت قلدر و ماجراجوی چاقوکش هستند.»
«بدترین اقوام اروپایی گرد هم آمدند و برای کسب پول به آنجا ( آمریکا ) رفتند. این یک فرهنگ بی ریشه است که بر پایه زور بنا شده... حالا آمریکاییها، ملتی بدون حداقلهای فرهنگی، اکثر منابع دنیا را در اختیار دارد. این فاجعه دوگانه بشریت را نشان می دهد.» ( روزنامه اطلاعات ـــ 7 جولای 1991 )
در رابطه با عربستان سعودی :
«اگر عربستان سعودی بواقع قادر به ایفای وظیفه اش در تهیه محل اقامت زائرین نیست، بهتر است اینرا رسما اعلام کند تا مسلمانان، خود در رابطه با اجرای امور مذهبیشان در دو مکان مقدس، کاری کنند.» ( رسانه دولت ـــ 27 جولای 1985 )
حکومت عربستان سعودی، امنیت و جذب دشمنان اسلام را بر امنیت و سلامت مسلمانان در حین اجرای فرایض دینیشان، ارجح قرار می دهد... ما این بی اعتنایی به اسلام، بوسیله حکومت سعودی را محکوم می کنیم و همچنین به مسلمانان جهان هشدار می دهیم که این حرکت نامناسب، فاز جدیدی از خدشه دار کردن چهره اسلام و تهدیدی برای کعبه عزیز است. ما اعلام می کنیم که در برابر این ستم ساکت نخواهیم نشست و جهان اسلام را به قیام بر علیه این مسئله و انجام وظیفه دینی و تاریخیشان، در مواجهه با این تجاوز آشکار به حقوق الهی مسلمانان، فرا می خوانیم.» ( کیهان ـــ 29 جولای 1985 )
در رابطه با صدور انقلاب :
«امروز، حج بزرگترین میدان برای عرضه جمهوری اسلامیست. اجتماع مسلمانان برای زیارت، این شانس را برای معرفی جمهوری اسلامی، به ما می دهد.» ( کیهان ـــ 7 آگوست 1993 )
«در حال حاضر، وزارت ارشاد 7 روزنامه به زبانهای خارجی دارد؛ یکی از آنها به زبان سواحلی ـــ زبانی در شرق آفریقا ـــ است که در حال حاضر تیراژ آن 50000 می باشد و به سادگی می توان تیراژ آن را تا 200000 افزایش داد.» ( اطلاعات ـــ 10 جولای 1991 )
در رابطه با فتوای قتل سلمان رشدی :
«سلمان رشدی، نویسنده آیات شیطانی، بایستی بر اساس فتوای مذهبی صادر شده توسط امام خمینی، اعدام شود. او نمی تواند از این فتوا قسر در رود... شرق و غرب با انتشار کتاب کفر آمیز آیات شیطانی به دنیا ثابت کردند که نه تنها دشمن جمهوری اسلامی و امام هستند بلکه دشمن دین اسلام و یک میلیارد مسلمان جهان نیز می باشند... سکوت کشور های عربی در رابطه با انتشار کتاب آیات شیطانی ثابت کرد که آنها تنها در حرف مدافع اسلام هستند و نه در واقعیت. مخالفت حضرت امام خمینی در رابطه با انتشار این کتاب نشان داد که ایشان تنها مدافع واقعی اسلام، قرآن و مظلومان می باشد. این امر برای استکبار جهانی واضح و روشن شده است.» ( کیهان ـــ 7 مارچ 1989 )
«جمعیت کثیری از مسلمانان تبعیدی در اروپا زندگی می کنند. آنها به خوبی به وظایف مذهبی خود، خصوصا با تظاهرات و گردهمایی هایشان برای محکوم کردن سلمان رشدی واقفند.» ( اطلاعات ـــ 10 جولای 1991 )
در رابطه با آزادی :
«اگر منظور شما از آزادی، مقابله با آرمانهای نظام و ملت و اصول جمهوری اسلامی و اسلام است، مردم انقلابی ایران اینرا نمی پذیرند و به آن اجازه ظهور نخواهند داد.» ( کیهان ـــ 10 ژوئن 1986 )
در رابطه با نوارهای ویدئو، موسیقی و خوانندگان زن :
«ما متعقدیم که ویدئو برای جمهوری اسلامی، بسا خطرناکتر از مواد مخدر است (!!)... وزارت ارشاد اسلامی همواره از مخالفان قاطع و مصمم قانونی کردن ویدئو بوده است... به عنوان یکی از مسئولان اجرایی حکومت در رابطه با فرهنگ و هنر اعلام می کنم که موسیقی در این کشور مجاز است، اما موسیقی های نامناسب ممنوع شده اند... جمهوری اسلامی خوانندگان زن را از اجرای تک نفره در اجتماعات باز می دارد.» ( اطلاعات ـــ 10 جولای 1991 )
در رابطه با آنتن های ماهواره :
«این مسئله مهمی است چرا که تلویزیون های ماهواره ای شکافی ایجاد می کنند که باعث نفوذ و گسترش فرهنگ بیگانه در جامعه ما می شود.» ( اطلاعات ـــ 7 جولای 1991 )

مواضع خاتمی پس از رئیس جمهور شدن :


دفاع از حکومت ملایان (ولایت فقیه ـــ م ) :
«ما به جهان اعلام می کنیم که به عمل در راه امام ادامه خواهیم داد و در مسیرمان ثابت قدم خواهیم ماند.» ( تلویزیون دولتی ـــ 19 ژانویه 1998 )
«تعریف امام خمینی از ولایت فقیه ( در این مطلب می توانید تعریف خمینی از ولایت فقیه را ملاحظه کنید. )، ستون اصلی جمهوری اسلامی را تشکیل می دهد. تمام شهروندان جمهوری اسلامی تعهد عملی به ولایت فقیه دارند؛ به این معناست که تمام کسانی که تحت این سیستم زندگی می کنند باید پایبند به این اصول باشند و اعمال و رفتارشان را در چارچوب قانون اساسی تنظیم کنند.» ( بیانیه خاتمی در شب پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ماه می 1997 )
«در جمهوری اسلامی، دفاع از قانون به معنی دفاع از ولایت فقیه است.» ( تلویزیون دولتی ـــ 18 نوامبر 1997 )
«دولت ما بسیار فراتر از خواستها و تمایلات شخصی است. تمامی خواستها بایستی معطوف به نگهبانی از شرافت رهبر و ستون و خیمه حکومت گردد. بایستی روحانیت جلودار ما باشد.» ( تلویزیون دولتی ـــ 5 جولای 1998 )
«محور و ستون اصلی نظام ما، رهبر کبیر و ولایت فقیه است و پیرامون آن نهادها و ارگان ها شکل می گیرد.» ( تلویزیون دولتی ـــ 23 می 1998 )
«رهبر ( خامنه ای )، ستون اصلی دولت اسلامی و سمبل حق حاکمیت ملی است.» ( تلویزیون دولتی ـــ می 1998 )
«من تحت نظارت رهبر کار می کنم و حضرت ایشان، ستون اصلی نظام ماست.» ( تلویزیون دولتی ـــ 22 آپریل 1998 )
«رهبر ستون اصلی دولت است و جامعه بالاتر از تمایلات شخصیست.» ( تلویزیون دولتی ـــ 24 ژانویه 1998 )
در رابطه با آزادی بیان :
«آزادی نامحدود نتیجه ای جز هرج و مرج در جامعه ندارد... هرج و مرج بسا خطرناکتر از دیکتاتوری است.» ( رادیو تهران ـــ 8 سپتامبر 1998 )
«تنها کسانی حق فعالیت سیاسی و حیات در ایران را دارا هستند که به اسلام و رهبری اعتقاد داشته باشند.» ( تلویزیون دولتی ـــ 18 نوامبر 1997 )
«ما نباید سست و خام عمل کنیم تا دشمنان ما، از شرایط آزاد سواستفاده کنند. ما باید هوشیار باشیم که آزادی را با تراز دشمن نهادینه نکنیم.» ( تلویزیون دولتی ـــ 23 می 1998 )
«من به هیچ وجه اهمیتی نسبت به افرادی که در نمازهای جمعه و دانشگاه ها شعار می دهند نمی دهم.» ( واکنش به شعار "مرگ بر دیکتاتور" جوانان در تظاهرات دانشگاه تهران ـــ 5 جولای 1998 )
سرکوب :
«مردم قهرمان اصفهان به پیام فرستاده شده توسط رهبر عظیم الشانمان پاسخ گفتند و عشق خود را به دولت و رهبر و انزجارشان را نسبت به دشمنان بدخواه به نمایش گذاشتند.» ( تلویزیون دولتی ـــ 22 آپریل 1998 )
«بایستی با آنهایی که نظام ما را قبول ندارند و برای سرنگونی توطئه می کنند، با رویکرد تنبیهی و زبان ( دستگاه ) امنیتی رفتار کرد.» ( تلویزیون دولتی ـــ 18 نوامبر 1997 )
«امروز، سپاه پاسداران و نیروهای مسلح، شانه به شانه تحت فرمان رهبر به عنوان ستون مرکزی نظام، برای پیشبرد انقلاب ایستاده اند و از شرافت و استقلال ملت دفاع می کنند... ما با تمام روح و جسممان، به سپاه پاسداران افتخار می کنیم.» ( رادیو تهران ـــ 24 می 1998 )
در رابطه با سیاست خارجی :
«ما بیش از هر ملت دیگری در دنیا از سیاست های سرکوبگرانه آمریکا رنج برده ایم... اگر ما از انقلاب رویگردان شویم و هویت خود را ببازیم، مهم نیست که در قبال آن چه چیز به ما خواهند داد چراکه نهایتا بازنده ما خواهیم بود.» ( تلویزیون دولتی ـــ 19 ژانویه 1998 )

در آخر دوباره اشاره می کنم که مقصر اصلی سرخوردگی و نا امیدی جوانان امروز ما، قشر به اصطلاح روشن فکر و در واقع خائن به همراه رسانه های استعماری و جهتداری همچون بی بی سی، رادیو فردا و صدای آمریکا می باشند که همواره در طول تاریخ خونبار جمهوری اسلامی تلاش داشتند تا پروژه به روی کار آوردن خمینی را در مورد خاتمی و اصلاحطلبان تکرار کنند و میسر شدن این مسئله را در مخفی کردن باطن و گذشته آنها می جستند.

۲ نظر:

  1. میشه لطفا آدرس سایت متن انگلیسی یا مشخصات مقاله اصلی رو بزارین؟

    پاسخحذف
  2. خیلی یک طرفه و خالی از اطلاعات لازم بود.فقط جمع آوری یک سری مطالب طبقه بندی شده و قضاوت شده بود.متاسفم که هنوز ادبیات نقد را یاد نگرفته ایم و تروریست شخصیتی را ترویج میکنیم

    پاسخحذف